arbeidsomstandigheden

De omstandigheden van veel werknemers over de hele wereld zijn tragisch.

duurzaamheid

De afgelopen decennia is er niet goed omgegaan met de aarde. Dit vertaalt zich in de huidige klimaatverandering, die wereldwijd effect heeft.

Verantwoordelijkheid & transparantie

In deze problemen heeft Ruvay ook verantwoordelijkheid. Hieronder staan onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid omschreven. Wij streven naar transparantie. Daarom noemen we ook de onderdelen waarop we nog niet zo vergevorderd zijn. Wel proberen we dit continu te verbeteren.

Klimaatneutraal ondernemen

Ruvay Leather Goods is klimaatneutraal binnen de eigen bedrijfsvoering. Dit zijn de punten waar wij op letten:

Levering

Bestellingen bij Ruvay Leather Goods worden bezorgd door DPD. DPD bezorgt CO2-neutraal. Wij brengen de bestellingen naar de dichtstbijzijnde Pickup parcelshop. De uitstoot die hierdoor wordt veroorzaakt, compenseren we via Trees for All. Trees for All plant wereldwijd bomen. Bomen nemen CO2 op. Daarom kunnen wij via Trees for All onze uitstoot compenseren.

Alles wat wij weten over de herkomst van het leer staat vermeld in de beschrijving van de producten.

Energie

Ruvay Leather Goods gebruikt weinig apparaten. Voor de apparaten die wij gebruiken, is de stroom 100% groen, afkomstig van zonne-, wind- of waterenergie.

Leveranciers

Wij letten bij het kiezen van leveranciers op de bedrijfsvoering met betrekking tot duurzaamheid. Ook zoeken wij onze leveranciers zo dichtbij mogelijk, zodat uitstoot door transport beperkt wordt. 

We zoeken onze leveranciers zo, dat in onze hele toeleveringsketen de CO2-uitstoot naar beneden gaat. Zo willen wij zorgen dat onze hele toeleveringsketen klimaatneutraal wordt.

Circulaire economie & milieuvriendelijke materialen

Ruvay Leather Goods gebruikt leer. Leer is een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal. Ook is het leer dat wij gebruiken van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een lange levensduur. Wij willen zo spoedig mogelijk alleen plantaardig gelooid leer gebruiken, omdat dit het meest milieuvriendelijk is. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar.

Lijm

Wij gebruiken lijm om de verschillende onderdelen van onze producten aan elkaar te hechten voordat we gaan naaien. Deze lijm is een vinyllijm die gemaakt is in Nederland. Deze lijm is biologisch afbreekbaar.

Naaigaren

Het naaigaren dat wij gebruiken is een Japans polyester draad.

Het heet Vinymo MBT en wordt gemaakt door Nagai Yoriito. Nagai Yoriito bestaat sinds 1918 en heeft al meer dan een eeuw ervaring met het maken van hoge kwaliteit garen. Het draad is enorm sterk en zal dus lang meegaan. Aan het eind van de levensduur is polyester goed te recyclen.

Wij zijn op zoek naar een gerecycled garen als vervanging, maar dit hebben we nog niet gevonden. Ondertussen heeft ons nieuwste garen, Supersew MBT wel een OEKO-TEX certificaat, wat inhoudt dat er geen schadelijke stoffen in het garen zitten. Voor de meeste nieuwe producten wordt dit garen gebruikt.

Gerecycled leer

Ruvay Leather Goods heeft verschillende producten gemaakt van gerecycled leer. Dit kan leer zijn dat eerder gebruikt is in een ander product, maar het kan ook leer zijn dat over is gebleven bij het maken van grote producten. Dit leer zou anders worden weggegooid. Voorbeelden van gerecycled leer van de eerste soort zijn leer van oude schoenen en oude meubels.

Afwerking

Om onze producten af te werken gebruiken we een Japans afwerkmiddel van Seiwa. Dit heet Tokonole, en het is gemaakt van natuurlijke lijm, natuurlijke was en synthetische hars. Wij willen hiervoor een nog milieuvriendelijker alternatief gaan gebruiken. Zo onderzoeken we momenteel een combinatie van water en bijenwas.

Hoeveelheid gerecycled karton
0
Hoeveelheid uit duurzaam beheerd bos
0

Papieren producten

Verzenddozen & promotie

Wij gebruiken verzenddozen die gemaakt zijn van 70% gerecycled karton. De overige 30% is papier dat komt uit duurzaam beheerd bos. Onze verdere verpakking bestaat uit gerecycled papier. Onze promotiematerialen zijn gemaakt van Paperwise, een materiaal dat gemaakt is van landbouwafval. De stickers die wij gebruiken zijn gemaakt van gerecycled papier.

Eerlijke ketens

Ruvay Leather Goods produceert in Nederland. Onze producten worden gemaakt door onze Craftsman Wim. Onze leveranciers produceren in verschillende landen. 

Herkomst

Wij streven ernaar om duidelijkheid te verkrijgen over de herkomst van ons leer. Hierbij zoeken we ook naar de meest duurzame soorten leer, ook als dat betekent dat het leer duurder is. Momenteel weten we dat ons nieuwe leer afkomstig is van Europese dieren en gelooid is in Europese looierijen. 

Leveranciers

Wij zoeken bij de keuze van leverancier naar een eerlijke bedrijfsvoering. Wij vermijden leveranciers die produceren in landen met een hoog risico op het schenden van mensenrechten. Omdat Ruvay Leather Goods nog maar kort bestaat, hebben wij nog weinig onderzoek kunnen doen naar welke leverancier het beste is. Wij streven ernaar om dit in de toekomst te intensiveren en de beste keuze te maken.

Ontvang €7,50 korting!

Abonneer je op Ruvay News en ontvang elke week waardevolle informatie.

We sturen je uiteraard geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.